Home Vergelijk Bestellen Uniek concept Tips Blog Zakelijk

Wat is de beste antivirus software?

21-01-2015

Wat is de beste antivirus software?

Wat is de beste antivirus software?

Op basis van de 3 laatste testen, uitgevoerd door AV-test.org en AV-Comparatives.org, komt Bitdefender als beste uit de test. BitDefender scoorde liefst 97,5 van de 100 beschikbare punten en bij AV-Comparatives behaalde de antivirus software van BitDefender de hoogst haalbare score. Bij negen tests van AV-test.org behaalde Bitdefender 2x op een haar na niet de hoogste score.

Bitdefender behaalde bij AV-Comparatives de hoogste score bij de volgende tests: Performance test, File detection test en real word protection test. Ook uit de tests van av-test lab blijkt dat Bitdefender op dit moment de beste antivirus software is. Op Windows 7 en Windows XP wist Bitdefender alle punten te scoren. Op Windows 8 werd Bitdefender alleen afgetroefd door Kaspersky. 

Bitdefender wordt gevolgd door Kaspersky, dat een score van 95 behaalde. Kaspersky behaalde bij AV-Comparatives ook de hoogst mogelijke score, maar liet op de prestaties van Windows Vista & Windows XP wat punten liggen.

Avira complementeert de top-3 en volgt op grote afstand met 82 punten. Vooral op het gebied van protectie liet het Duitse antivirus bedrijf wat steken vallen. AVG technologies behaalde met haar (betaalde) anivirus programma de laagste score van iedereen met 38,5 punten.

Test uitslag algemeen

AV-test.org heeft voor de bekende besturingssystemen van Microsoft, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP, aparte tests gehouden. Bitdefender krijgt als enige van alle antivirus bedrijven de hoogste score, gevolgd door Kaspersky en Avira die beide twee keer de hoogste score halen. In de vergelijking is te zien dat antivirus bedrijven over het algemeen beter scoren bij Windows XP dan bij Windows 7 en 8.

Test uitslag algemeen

De resultaten van Windows Vista zijn gebaseerd op één test uit december 2010 en hieraan kunnen weinig conclusies getrokken worden. Voor de volledigheid worde de resultaten wel weergegeven.

Klik hier om de bitdefender antivirus software te bestellenDeel dit artikel: