Home Vergelijk Bestellen Uniek concept Tips Blog Zakelijk

Wat is een antivirus award en door wie wordt die toegekend?

27-01-2015

Wat is een antivirus award en door  wie wordt die toegekend?

Antivirus bedrijven tonen op hun website vaak awards die zij ‘gewonnen’ hebben. Maar wat zit er echter z’n award en wat voor waarde kunt u daar aan hechten. In de beveiligingsmarkt zijn AV-test.org en AV-Comparatives.org de twee grootste onafhankelijke test bedrijven. Doordat deze bedrijven op verschillende disciplines testen, is er altijd wel een positieve draai door het antivirus bedrijf aan te geven.

In hoofdlijnen wordt er op drie verschillende disciplines getest:

Protectie test: Tijdens deze test wordt er gekeken hoe de antivirus software reageert op malware of andere kwaadaardige software, risicovolle websites en e-mail berichten. Hierbij wordt zowel gebruik gemaakt van reeds bekende virussen als ook ‘zero-day malware’, waarbij de malware wordt herkend aan het type bestand of de inhoud ervan.

Prestatie test: Wat veel mensen niet beseffen is dat het antivirus programma actief is wanneer de computer aanstaat. Tijdens deze test wordt er gekeken wat de invloed van de software is op de prestaties van de computer.

Overall test: De 3e en misschien wel de belangrijkste test is een mix van de ‘protectie’ test en hoe het antivirus programma reageert in de echte wereld. Het laatste wat een gebruiker wil is dat het antivirus programma ten onrechte een gebruiker afraad om een bepaalde website niet te bezoeken of programma te installeren. Hierbij wordt voornamelijk gekeken hoe vaak de antivirus software ten onrechte waarschuwt voor kwaadaardige software of websites.

 AV TestlabAV Testlab

Veel antivirus bedrijven gebruiken de uitslag van één van deze test uit de afgelopen jaren om aan te tonen dat het hun antivirus software ‘superieur’ is. Een award is voor de consument ook lastig te vergelijken met andere uitslagen. Daarom heeft antivirus.nl een eigen berekenen gemaakt, waarin de laatste 3 test uitslagen zijn verwerkt.

Uitslag antivirus.nl

In tegenstelling tot de antivirus leveranciers, wil antivirus.nl zich niet richten op één test uitslag. Antivirus.nl heeft de laatste 3 testen van zowel AV-test.org als AV-Comparatives.org meegenomen in de berekening. Uit deze berekening komt BitDefender als beste uit de test, met een score van liefst 97,5/100. BitDefender haalde bij AV-Comparatives op elke test de hoogst haalbare score. BitDefender wordt gevolgd door Kaspersky, dat een score van 92,5/100 behaalde. Avira complementeert de top-3 met een score van 81,67%.

Klik hier om de laatste test resultaten te lezen.

 

Licentie2goDeel dit artikel: