Home Vergelijk Bestellen Uniek concept Tips Blog Zakelijk

Verlopen virusscanner zo goed als waardeloos

26-02-2015

Verlopen virusscanner zo goed als waardeloos

Iedereen kent het wel, een paar dagen of weken voordat je antivirus software verloopt, komt er een melding van de leverancier. Daarin wordt gesteld om uw licentie te verlengen, zodat je computer geen onnodig risico loopt. Wanneer u besluit om geen nieuwe licentie meer af te sluiten, krijgt u dagelijks deze melding, maar lijkt de virusscanner te blijven werken. Dit principe geldt ook als u gebruik maakt van een gratis trial versie van ’30 dagen’ en u na deze periode niet overgaat tot koop.

Uit recent onderzoek van Microsoft is echter gebleken dat een verlopen virusscanner zo goed als waardeloos is en het antivirus programma nog nauwelijks bescherming biedt tegen malware. Een verklaring wordt niet gegeven, maar het is aannemelijk dat antivirus leverancier dit bewust doen om gebruikers te stimuleren om een licentie te kopen.

Verlopen virusscanner waardeloos

Met een verlopen virusscanner loopt u 4x zo vaak het risico om geïnfecteerd te raken dan als u een over een juiste software licentie beschikt. Uit tests blijkt wel dat een verlopen virusscanner meer beveiliging biedt dan dat u geen antivirus software heeft, echter zijn dit slechts enkele procent punten (2,2% vs 2,4%).

Het is dus erg raadzaam om na te gaan of uw antivirus software niet verlopen is. Is dit wel het geval, kunt u beter een nieuwe licentie aanschaffen.

Overzicht betaalde virusscannersOverzicht betaalde virusscannersDeel dit artikel: