Home Vergelijk Bestellen Uniek concept Tips Blog Zakelijk

Security survey van av-comparatives

24-03-2015

Security survey van av-comparatives

Het onafhankelijke test platform av-comparatives houdt elk jaar een security onderzoek op het gebied van antivirus. Het is al de vijfde keer dat av-comparatives dit onderzoek presenteert. Voor het security onderzoek van 2015 zijn de resultaten van 6.000 respondenten onderzocht.  

Betaalde vs gratis antivirus programma’s

Uit het onderzoek blijkt dat 60% van de respondenten een betaald antivirus of internet security suite programma gebruikt, ruim 35% maakt gebruikt van gratis antivirus of internet security programma’s en slechts 5% gebruikt helemaal geen antivirus scanner. Vergeleken met een jaar eerder is dit een forse toename. In 2014 gaf 50% van de respondenten aan een betaalde antivirus of internet security programma te gebruiken.

Security survey

Effectiviteit virusscanners

Aan de respondenten werd gevraagd hoe lang het geleden was dat hun virusscanner een mogelijke besmet bestand of website had geblokkeerd. Meer dan 35% van de ondervraagden gaf aan dat dit minder dan één week geleden was geweest. Uit het onderzoek blijkt dat de virusscanner van driekwart van de respondenten de laatste 2 maanden ten minste één besmet bestand of website heeft geblokkeerd.

Hoe kiezen respondenten hun antivirus programma?

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de ondervraagden test uitslagen en recensies gebruikt om het uiteindelijke antivirus product te kiezen. Op de 2e plaats komt met 10% een aanbeveling van een online forum. Op de 3e plaats staat de aanbeveling van vrienden, kennissen of collega met 7,5%.

Norton daalt in Europese populariteit

Kaspersky Labs heeft de titel van Avast overgenomen en mag zich de populairste antivirus fabrikant van Europa noemen. ESET komt op de 2e plaats en Bitdefender complementeert de top-3. Avast, de voorgaande twee edities nog het populairst, is terug te vinden op de 4e plaats.

De marktleider op de Nederlandse markt Symantec (van Norton antivirus) staat in de Europese ranglijst op de 7e plek en daalt opnieuw in de ranglijst. In 2013 stond het bedrijf nog 5e en in 2014 6e. (5e) In Noord-Amerika blijft Symantec wel onverminderd populair met een 2e plaats.Deel dit artikel: