Home Vergelijk Bestellen Uniek concept Tips Blog Zakelijk

Duitse rechter: Adblock Plus legaal

22-04-2015

Duitse rechter: Adblock Plus legaal

Twee Duitse nieuwssites (Die Zeit & Handelsblatt) hebben een rechtszaak aangespannen tegen Adblock Plus. Adblock Plus is een software oplossing, die ervoor zorgt dat advertenties op websites worden geblokkeerd.

De nieuwssites zijn van mening dat door dergelijke programma’s zij inkomsten mislopen. Het verdienmodel achter veel nieuwssites zijn de inkomsten uit advertenties, maar als gebruikers deze gaan blokkeren, loopt een website omzet mis.

Om deze reden stapte vier maanden geleden Die Zeit & Handelsblatt naar de rechter om het programma ‘Adblock Plus’ te verbieden. Vandaag deed de rechter in Hamburg uitspraak over deze zaak.  De rechtbank oordeelde dat dergelijke software als Ad-blocker legaal is en deze niet verboden hoeven te worden.

In een gezamenlijke persverklaring laten de nieuwssites weten de uitspraak te betreuren en zeggen ze verder te gaan in hun strijd tegen zulke ‘illegale activiteiten’.

In het geval u de advertenties op nieuwssites irritant vindt, kunt u dus overwegen om Adblock software te installeren. De meeste programma’s zijn gratis op internet te downloaden, maar installeer niet zomaar een programma. Bekijk eerst ervaringen van anderen voor dat programma, want voor u het weet krijgt u er een virus bij.

Als u Adblock Plus (gratis) wilt installeren kunt u hier klikken.

Adblock PlusDeel dit artikel: