Home Vergelijk Bestellen Uniek concept Tips Blog Zakelijk

Vijf tips voor een sterker wachtwoord

29-06-2015

Vijf tips voor een sterker wachtwoord

Niemand zit er op te wachten dat zijn of haar Facebook, Twitter of e-mail account gehackt wordt. Een sterk wachtwoord is de eerste beveiliging die een gebruiker kan inbouwen. Gebruikers kiezen vaak voor een gemakkelijk te onthouden wachtwoord zoals een cijferreeks (12345) adres, geboortedatum, naam van een kind / partner of een combinatie hiervan.

Uit onderzoek blijkt dat we nog steeds massaal onveilige wachtwoorden gebruiken. Onderzoekers schatten in dat met de top-10 wachtwoorden ze ongeveer 2%-5% van de accounts kunnen kraken. Dat lijkt op het eerste oog erg weinig, maar dit is slechts één methode die hackers gebruiken.

Hackers gaan steeds geraffineerder te werk en gebruiken hierbij verschillende methodes. Om een wachtwoord te kraken gebruiken ze software, met bijvoorbeeld alle woorden uit het woordenboek, en proberen ze het net zo lang totdat ze beet hebben. Dit geldt eveneens voor datums en namen.

 

Antivirus.nl geeft je 5 tips voor een sterker wachtwoord:

  1. Vermijd cijfer- en woorden reeksen zoals 12345, qwert, 123abc
  1. Vermijd woorden uit het woordenboek zoals: boomfiets of autohuis. Wilt u toch een woordenreeks maken? Maak er dan een hele zin van ‘ikfietstegeneenboomaan’
  1. Gebruik speciale tekens, cijfers en letters door elkaar. Wachtwoorden die verschillende tekens, cijfers etc. bevatten zijn bijna onkraakbaar door software. (Het plaatsen van het cijfer in het begin of eind van het wachtwoord is niet veilig genoeg)
  1. Wijzig regelmatig uw wachtwoorden, zo wordt de kans dat uw wachtwoord gekraakt wordt kleiner.
  1. Gebruik meerdere (totaal) verschillende wachtwoorden. In het geval dat uw wachtwoord toch gekraakt wordt, heeft dit invloed op slechts één account. 

Overzicht betaalde virusscannersVergelijk virusscanners

 

 Deel dit artikel: