Home Vergelijk Bestellen Uniek concept Tips Blog Zakelijk

Vakantie fotos op het internet (met nare gevolgen)

22-07-2015

Vakantie fotos op het internet (met nare gevolgen)

Het is vakantietijd en miljoenen Nederlanders gaan erop uit om van hun welverdiende vakantie te genieten. Dankzij social media kunnen we vrienden, kennissen en familie leden op de hoogte houden van onze avonturen. Snel een vakantie foto vanaf het strand of voor de caravan met een koud met een koud biertje in de hand.

Hoe leuk het ook is om het thuisfront te informeren over je geweldige vakantie, is het verstandig om reisschema’s, foto’s en andere leuke vakantie berichten pas te plaatsen na de vakantie. In de zomer maanden struinen criminelen het internet af op zoek naar vakantie berichten. Criminelen weten namelijk dat deze mensen niet thuis zijn en hebben dus alle tijd om het huis leeg te halen. De afgelopen week zijn bij de politie al een aantal meldingen binnen gekomen van dit soort inbraken.

Persoonlijke berichten

Wat natuurlijk wel prima kan is een privé bericht (WhatssApp of Facebook Messenger) sturen met daarin de vakantie kiekjes. Grote kans dat de persoon waarna je het toe verstuurt, toch al weet dat u op vakantie bent. Bij terugkomst van vakantie kunnen alle foto’s en verhalen alsnog op social media, maar loopt u minder kans om in een leeggeroofd huis thuis te komen.

Privacy op het internet

Enkele antivirus bedrijven bieden een functionaliteit aan om het gebruik van social media te regulieren, waardoor deze niet meer voor het hele internet te lezen zijn. Dit kunt u natuurlijk zelf ook instellen. 

Overzicht betaalde virusscanners

Vergelijk virusscannersDeel dit artikel: