Home Vergelijk Bestellen Uniek concept Tips Blog Zakelijk

AV Comparatives: Kaspersky blokkeert meeste phishing sites

14-08-2015

AV Comparatives: Kaspersky blokkeert meeste phishing sites

Het onafhankelijke AV Comparatives heeft onderzocht welke antivirus product de meeste phishing websites blokkeert. De geteste merken zijn naast Kaspersky, Fortinet, Bitdefender, Trend Micro, ESET, BullGuard, F-Secure, Emsisoft, Lavasoft en Baidu. De laatste drie genoemde hebben een zeer gering marktaandeel in Nederland en behaalde bovendien de slechtste resultaten.

Uit het onderzoek blijkt dat de antivirus bedrijven er in het algemeen goed in slagen om phishing websites te herkennen en blokkeren. Kaspersky behaalt met een score van 98% de beste score, waarna Fortinet (92%) op plek 2 volgt en Bitdefender en Trend Micro (beide 91%) de top 3 complementeren.

Detectie phishing website

Daarnaast gaat er ook een eervolle vermelding uit naar Eset met 90% en BullGuard, F-Secure met 84%. Baidu, een Chinees antivirus bedrijf, behaalde met 52% de slechtste score.

Vindt u het lastig om een phishing website te herkennen en wilt u minder risico lopen om slachtoffer te worden? Overweeg dan om een antivirus pakket aan te schaffen. Antivirus software is al beschikbaar voor €17,95. Klik op onderstaande link om het overzicht te krijgen of vergelijk eerst verschillende antivirus producten.

Overzicht betaalde virusscannersVergelijk virusscannersDeel dit artikel: