Home Vergelijk Bestellen Uniek concept Tips Blog Zakelijk

MAC Virusscanners Vergelijken

20-12-2016

MAC Virusscanners Vergelijken

MAC gebruikers zijn er vaak erg trots op dat de MAC computer beter is beschermd tegen virussen dan een Windows PC en dat je dus minder last van virussen en malware hebt. Tot enkele jaren terug werd zelfs nog beweerd dat er praktisch géén virussen voor de MAC bestaan maar dat is helaas al jarenlang niet meer het geval (en was daarvoor eigenlijk ook al niet helemaal waar).

Hoe populairder Apple werd, hoe meer virussen zich op de MAC richten. Het aantal MAC virussen groeit dus hard. Veel virusscanners hebben inmiddels aparte software speciaal voor Apple computers en daarmee kunnen ook Apple gebruikers zich een stuk beter beveiligen dan met enkel de standaard beveiliging uit het besturingssysteem.

Om te kijken wat de beste MAC virusscanners zijn hebben we de testresultaten van onafhankelijke onderzoeksbureaus naast elkaar gelegd. Uit deze testresultaten kwam duidelijk naar voren dat de virusscanner Bitdefender, AVG en Eset erg goed werken op een MAC computer. Op de vergelijkingswebsite BesteVirusscanners.nl kun je vergelijken en op deze manier de software kiezen die bij je wensen past.

Wat je ook kunt doen om je MAC veilig te houden is het installeren van de laatste update. Apple houdt zwakke punten in het systeem in de gaten en voert hiervoor constant updates uit.

Op deze pagina van Apple zie je welke updates zijn uitgekomen: https://support.apple.com/en-us/HT201222

Deze helpen de veiligeheid te vergroten. Zorg daarnaast ervoor dat je altijd een firewall gebruikt. Hoewel Apple standaard een firewall meelevert kan het zijn dat deze uit staat. Tot slot kun je nog ervoor kiezen een zogenaamde Two-step verificatie te gebruiken voor je Apple account, dit is een vervolg op het oudere Two-factor verificatie. Hiermee stuur je via je iCloud een code naar een apparaat, bijvoorbeeld een telefoon, en bevestig je deze code om in te loggen. Het kost wel extra tijd maar zorgt voor extra veiligheid.Deel dit artikel: